Sunday, May 26, 2019

I Daniel Blake



Ben je jong en sterk en geloof je in de fabel van de maakbaarheid van je eigen gezondheid? Stem vooral verder voor het Vlaams Behang, de NVA en de smurfen. De blije boosdoeners zullen erg blij met je zijn. 

Tijdens de kiescampagne was het opvallend stil rond gezondheidszorg. Dat baart me zorgen. Ik vermoed dat ze verder zullen gaan met privatiseren zodat de bedrijven nog winstgevender kunnen worden, de armen weer een beetje armer en de rijken veel te rijk.
Weldra mogen jullie allemaal aanschuiven aan de voedselbank.Of je medemens gaan opeten. Kannibalisme wordt nu al door overheidsleden gepromoot in China.  
De film gezien? 
Dit wordt jullie realiteit. Als mensen elkaar niet meer als mens bejegenen.
Je voelt de boosheid op straat. Wij weten exact hoe u zich voelt. Wij gaan mee in uw boosheid. Wij zijn samen boos en zo worden we nog bozer.
U bent boos omdat het leven steeds duurder wordt en omdat u langer moet werken. Wij begrijpen dat. Daarom zeggen we er niet bij dat dit allemaal van ons komt. U bent boos omdat de banken jullie geld afpakken. Wij doen daar niets aan want we willen dat u boos blijft.Wij laten u voelen dat we het voor u oplossen terwijl we ondertussen juist het tegenovergestelde doen want we willen ons inkomen uit boosheid niet verliezen.
We houden van destructie, van ruziemaken en zondebokken zoeken. Wij zijn de blije boosdoeners.

No comments:

Post a Comment